Embarazo feliz

Sziasztok, 

tobben tudjatok privat oldalrol, es nehanyan persze szocialis halo jovoltabol, hogy az almunk valora valt, es immaron tobb, mint 20 hetes terhes vagyok. 

Sokaig hallgattam rola, meg csaladi korben is. Bevallom, hogy amikor kiderult, hogy sikerult a FET beultetes, akkor en eloszor magamba fordultam, hogy akkor ez most biztos? Nem akartam elhinni. J akkor mar hetek ota beteg volt, valahogy nem is volt idonk gondolkodni sem es ugye en az vagyok, aki nem csinal terhessegi tesztet, sosem csinaltam, egy beultetesnel sem, mindig kivartam a beta teszt eredmenyet. Amikor felhivtak eppen J-t apolgattam, mondtak, hogy gratulalnak, persze nem a sajat orvosom, mert O eppen kulfoldon tartozkodott konferencian, es talan ezert is volt meg hihetetlenebb. J sirt, olelt, nevetett, es csak nezett ram, mi tortent? hat nem ezt akartam? nem erre vartam? most megsem orulok? De orultem, csak valahogy felfogni volt szamomra lassu. 

Az elso 5 hetben gyakorlatilag orultem, hogy de jo, hat en nem erzek semmit, olyan szerencses leszek, mint Anyu, aki messzirol sem ismerte a terhessegi rosszullet miben voltat... persze, gondoltam en, aztan mint a villanyt mikor felkapcsolod, belepve a hatodik hetbe olyan intenzitasu hanyinger kezdett gyotorni, hogy onnan reggeltol -estig en rosszul voltam. Nem ettem gyakorlatilag.A konyhat meg se kozelitettem, ha J neki allt maganak fozni (szegeny), en kivonultam az erkelyre hogy lelegezni tudjak, de mint a vadaszkutya olyan szaglasom lett es minden de minden meg a harmadik szomszed foztje is elert az orromig... azt mondtam nagyon szar lehet a kutyaknak igy elni egy eleten at! :) 

Azon kivul aztan hetente neztek minket ultrahangon, mert folyamatosan barnaztam es ez ugy kitartott masfel honapig. Minden alkalmat imadtam, mert hallottuk a picikenk szivhangjat es az csodalatos. 

Az elso ultrahangot meg Dr. Llacer csinalta meg es mondta, jajj hat meg nagyon kicsi, valoszinuleg nem hallunk meg szivhangot.... aham... olyan erosen vert a kicsikenk szive, hogy azt osszeteveszteni sem lehetett! Es innentol O at kellett adjon a terhesgondozasnak, ugyhogy egy hatalmas olelessel valtunk el egymastol. Szivem szerint sosem valtottam volna es nem gyoztem es gyozok halalkodni mindazert, amit ertunk tett. 

A doktorno aki atvett tole, nagyon kedves, mindig sokaig es lelkesen nezegeti velunk a picikenk. Nagyon nagy turelemmel van, es ez jo. Persze hianyzik Dr. Llacer, vele minden olyan mas volt. A 16. heten pont ott volt, mikor mentunk, ugy orult,hogy lat, egybol puszi, meg simogatta a pocakom es elmondta milyen gyonyoru vagyok. Annyira jo volt latni! 

A 12. heti uh utan kijott a Down szindromara kozepes szint, ugyhogy akkor ugy dontottunk, hogy megcsinaltatjuk a baba DNS tesztetjet. Ez fizetos, ellenben gyors es biztonsagos. Levettek tolem vert es gyakorlatilag abbol megtudtak nezni. Minden rendben volt es persze igy 100%-ra megtudtuk, amit mar az uh-n is mondott a doktorno, hogy kislany. Igy aztan elokaptuk a mar ezer eve beszelt nevet es innentol Olivianak hivjuk :)

A 13. heten abbahagyhattam az osszes gyogyszert, es tulajdonkeppen onnantol hogy nem szedtem napi 11 tablettat megvaltozott minden. Meg egy hetig kb hogy elojott a hanyinger, de onnantol minden szep es jo. Nyugodt vagyok, a pocim novoget es imadom, mindent megtudok csinalni ugyanugy, max kicsit lassabban. A baba eloszor a 16. heten jelzett, hogy itt van, persze akkor ez meg nagyon ritka volt es nagyon lagy. Mara mar rendesen erezni hogy jobbra-blara mocorog, rugdos, plane ha ehes, vagy este mikor lefekszem es ugy hajnali hat korul. Mar kivulrol erezni is, mikor boxol. Szeretem, jo erzes.

Ma voltunk a morfologiai uh-n, amit egy teljesen masik orvos vegzett, mar negy es fel hete, hogy nem lattuk Oliviat, erre bekucorodott nagyon lentre, a keze az arca elott es pihengetett, mondtam nem hiszem el, eddig akarmikor mentunk, elveztuk a 4D mozit, erre most semmit nem lehetett latni belole, max a kezet az arca elott.... persze mit ad isten hazaerek, leulok ide es neki all boxolni :D Minden rendben van vele, merete megfelel a terhesseg idoszakanak, ugyhogy ez a legfontosabb. 

Negy het mulva pedig az a francos cukor terheles... elore utalom! Ugyanis en elotte sem voltam csokis, vagy edes szaju, na de miota terhes vagyok vegkepp nem. Amiota eszem rendesen azota is leginkabb zoldseg es jo sok gyumolcs, nem nagyon szereti Olivia a hust :D Ugyhogy nem tudom meg hogyan fogom lenyelni azt az elore bekevert narancsos borzalom szirupot...

A szobaja lassan, de keszul. Vegul kisagyat a volt fonoknom adott, ahogy jo par kismama ruhat is. Olivianak mar vettunk ruhacskakat, de persze csak parat, par darabot kaptunk hasznaltan is. Csinaltunk egy listat mit kell vennunk, jo hosszu lett.... De kisagy, komod, pelenkazo megvan.... holnap elmegyunk babakocsit rendelni meg mozest az agy melle, es meg matrac is kell a kisagyba, na az is kulon tortenet...

Persze kozben mas esemenyek is tortentek, pld az, hogy J cege megszunt, csak hogy jo legyen... balhe volt korulottuk rendesen, mert fizetni nem akartak, probaltak ravenni hogy irjak ala mind kozos megegyezessel, na persze... raadasul akkor nem jar munkanelkuli sem, mert ez itt igy van, ha te mondasz fel egy cegnel, vagy kozos megegyezessel, akkor nem jar munkanelkuli, csak abban az esetben ha a ceg mond fel neked! Volt itt aztan fenyegetozes meg minden, minden aldott nap csak az idegeskedes ment. Remeljuk ettol csak jobb johet.

En tenyleg nagyon elvezem a terhesseget. Teljesen elfelejtettem azt az elso 13 hetet es bar akkor azt mondtam, hogy na neee ezt tobbet nem, most mar ha ugy lenne, akkor siman ujra vegig csinalnam.