Sin vergüenza

Sokan megkerdezik, vagy elitelnek kapasbol azert, mert nyilvanosan irok a problemankrol. Vagyis arrol, hogy szamunkra a baba vallalas kicsit nehezkesebb, mint egy atlagos parnak. Hogy ne kelljen egyenkent valaszolnom, megteszem itt, legyen ez is nyilvanos, mert ugy gondolom, hogy fontos, szukseg van ra, pedig 2016-ban nem kellene magyaraznom, szerintem...

Azert vallalom mindezt nyilvanosan, mert nincs rajta semmi szegyenli valo! A XXI. szazadban elunk, ahol sajnos manapsag a vilag minden tajan altalanos problemava valt a meddoseg. Tudniuk kell paroknak, hogy  nincsenek egyedul vele, hogy mas is kuzd, masnak is faj, mas is csalodott mert neki nem sikerul. Nagyon sokan bezarkoznak vele, meg maguk kozott sem beszelnek rola, neha meg a sajat csaladjuk sem tudja, min is mennek keresztul. Pedig ki mas is tamogathatna minket jobban, mint a csaladunk, barataink. 

Egyszonak is szaz a vege, meddosegi kezelesben reszt venni, es kuzdeni a vagyunkert NEM SZEGYEN!

Vannak parok, ahol tudjak, milyen oknal fogva nehezitett a teherbe eses. Lehet az pajzsmirigy problema, IR, PCOS korai petefeszek kimerules, osztrogen dominancia stb... es vannak olyan parok, akiknek a vilagon semmi bajuk sincsen, megsem sikerul. 

Ma azt mondjak, minden jelenleg letezo 20 akadalyozo tenyezot lehet vizsgalni es gyogyitani. Tehat megfelelo kezek kozott, nagy valoszinuseggel a parok jelentos resze reszesulhet a gyermekaldas oromeben. Sajnos tudjuk, hogy vannak olyanok, akik mindent betartanak, mindent vallalnak es megsem sikerul. De a remenyt sosem szabad feladni!

Tudom, hogy minden egyes sikertelen inszeminacio, vagy lombik utan az ember megzuhan es ez teljesen normalis, engedd magad sirni, kiabalni, gyulolni a fel vilagot, add ki a haragod, de allj fel es csinald tovabb, amig lehet!!! Masnak is sikerult!

Teljesen normalis az is, ha terhes no lattan elfog az irigyseg, ha a baratnod, kolleganod bejelenti hogy aldott allapotban van es te duhos leszel, feltekeny es azt kerdezed, hogy te miert nem! Mindenki, a vilagon minden egyes gyermekre vagyo novel elofordul. Hidd el, nem marad igy, eltudod fogadni, feltudod dolgozni, csupan egy belulrol jovo fajdalmas reakcio.

Kedves azon rokonok, baratok, ismerosok, akik tudtok arrol, hogy egy par kuzd azert hogy babajuk legyen, soha, de soha ne ejtsetek ki a szatokon a : "ne gorcsolj ra", "majd ha nem foglalkozol vele jonni fog" es hasonlo bugyuta mondatokat, amitol szerencsetlen no szet tudna robbani es csak azert nem kuld el melegebb eghajlatra, mert nem akar megbantani! Tamogatni ugy tudsz, ha megkerdezed szeretne e beszelni a felelmeirol, a fajdalmairol, vagy csak elmeselni hogy az adott procedura kozben hogyan erzi magat stb... es nem elfelejteni azt sem, hogy ne ugy erezze elvarjak tole, hogy gyereket szuljon. 

A kezelesek megterheloek egy szervezet szamara es lelkileg is, nincs szuksege egyik felnek sem plusz nyomasra.

Hallgatni, titkolni, bezarkozni, onmarcangolni pedig a legnagyobb hiba, amit elkovethetunk. Nem vagyunk hibasak, mert nekunk ez nem jon 1-3-6 honap vagy akar 3-5 ev alatt sem. NEM vagyunk rosszabbak, kevesebbek mint masok. 

Sokszor tudjatok, olyan szemelyektol kapok oriasi tamogatast, akikrol sosem hittem volna es eszmeletlenul jol esik!! Jol esik siker torteneteket hallani! Erot ad, pozitivitast! 

Egyszoval en nem szegyenlem es tovabbra is megosztom majd a nyilvanossaggal, hogy eppen hol tartunk ezen a rogos uton.